diumenge, 15 d’octubre del 2023

L'Ajuntament de Sant Just Desvern manté el silenci sobre el projecte urbanístic de la Bonaigua

Han passat mesos des de l'inici del procés participatiu que l'ajuntament va obrir:

Repensem l’entorn de la Bonaigua: ajuda’ns a decidir com ha de ser.

Hi va haver dues sessions participatives al març i es va assegurar que hi hauria retorn de la participació després d'eleccions. Diverses persones i entitats han instat i preguntat a l'ajuntament per continuar el debat, i no hi ha hagut resposta a hores d'ara. 

Sobre la forquilla de preus que l'alcalde va estimar que caldrien de 17,2 a 75 milions d'€ de compensació a propietaris, durant el debat electoral de l'Ateneu no han donat tampoc més raons, escudant-se en que l'Àrea Metropolitana encara està estudiant la proposta.

L'Ajuntament de Sant Just Desvern manté un silenci sospitós sobre aquest projecte urbanístic a la vall de Sant Just, tot i la urgència que en el seu moment alertava per prendre decisions. Deien que a partir de setembre o octubre de 2023 el projecte vell es podria començar a engegar si no s'acceptava un projecte alternatiu com els que ens van plantejar al març. Està clar que ara han canviat l'estratègia, alentint la resposta.

S'ha fet enrere per la mobilització veïnal i ecologista?

Aprovaran ells, el projecte que vulguin sense completar el procés participatiu?

Cometran tants o més errors que en la urbanització del sector Garrofers, sobredimensionant l'edificabilitat, incomplint la legalitat vigent?


Sector de la Bóbila - Pla de la Bonaigua - propietat de Nuñez y Navarro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Narcís Prat, catedràtic d'ecologia santjustenc fa divulgació dels impactes que planeja l'ajuntament a la Vall de Sant Just

  El creixement urbanístic, i l'ús i abús del parc de Collserola, destrueix els valors naturals. Cal ser sostenibles i posar límit al cr...